• Златото срещу биткойна- коя е по-добрата инвестиция?

    Златото срещу биткойна- коя е по-добрата инвестиция?

    Специалистите смята, че въпреки добрите показатели на биткойна, той не може да измести златото като сигурно убежище за инвестиции

    Златото срещу биткойна- коя е по-добрата инвестиция?

    Според MarketWatch манията по дигиталната валута, е възможно да разклати слабо позициите на златото, но едва ли тя би имала реалния шанс да се превърне в заместител на ценния метал.

    В края на годината цената на златото отчете рекорд- през декември то отчете най-ниски стойности от юли насам - на 12 декември цената на ценния метал затвори търговията при ниво от 1 241,70 долара за тройунция на фона на ралито на фондовите пазари и търсенето на биткойни. Според експерти ръстът на Wall Street и покачването на криптовалутата са в основата на намаляването на търсенето на златото.

    Анализатори и експерти са на мнение, че въпреки популярността си и манията от страна на инвеститорите, биткойнът няма шанс да замени златото като сигурно убежище на инвестиции. Като основна причина за това те посочават, че криптовалутата предлага на инвеститорите гореща спекулация, но не и сигурно убежище. Освен това наблюдателите отбелязват, че ако търговията с криптовалутата се срине или има спад на фондовите пазари, апетитът за активите-убежища ще се завърне.

    Съвсем различна тенденция проследява пък Марк О`Биър от GoldCore- а именно, че клиенти на компанията продават биткойни, за да купуват злато и сребро, които все още могат да бъдат определени като подценени. Тенденцията може да продължи, ако криптовалутата започне да губи почва. Разпродажбите съвсем не са изключени на фона на ръста и параболичния растеж, коментира той.

    бизнес новини злато инвестиции Биткойн нвестотори

    Оценка на новината

    0