• Франция затяга мерките върху криптовалутите

    Франция затяга мерките върху криптовалутите

    Френският министър на икономиката възприема криптовалутите, като криещи рискове от спекулация и възможна финансова манипулация.

    Франция затяга мерките върху криптовалутите

    Френският министър на икономиката Брюно Льо Мер подчерта в свое заявление, че желае въвеждането на нови регулации, които да бъдат насочени към виртуалните валути. Според него те ще спомогнат за прекратяването на използването на криптовалутите за заобикаляне на данъчните закони, финансиране на тероризма и друг вид нарушения на закона,

    Министърът на икономиката коментира, че разработването на евентуални нови правила и процедури за "рисковете от спекулация и възможна финансова манипулация", свързани с Bitcoin и другите виртуални валути, ще бъде поверено на бивш централен банкер, но не назова неговото име.

    Към момента още няма информация какви точно ще бъдат новите правила за регулация на криптовалутите, нито тяхното съдържание.

    Все по-голяма част от регулаторните органи по цял свят заемат по-твърда позиция спрямо дигиталните валути, докато те стремглаво увеличават стойността си.

     

    бизнес новини Франция криптовалута виртуални валути контрол

    Оценка на новината

    0