• Как би се отразил на финансовата система евентуален срив на криптовалутите?

    Как би се отразил на финансовата система евентуален срив на криптовалутите?

    Специалистите са на нение,че при срив на криптовалутите това не би повлияло сериозно върху стабилността на финановата система.

    Как би се отразил на финансовата система евентуален срив на криптовалутите?

    Евентуален срив на криптовалутите ще засегне най-вече инвеститорите на дребно. Експертите смятам, че постенциално понижение на стойностите им, не би засегнало стабилността на финансовата система. То би довело след себе си само лека вълна в индустрията на финансовите услуги, която ще е твърде малка, за да наруши стабилността или да засегне платежоспособността на банките.

    Специалистите са на мнение, че първите, които ще поемат тежестта в случай на срив на стойността на виртуалните валути, ще бъдат инвеститорите на дребно, тъй като пряката или непряката експозиция на банките на този вид търговия изглежда ограничена.

    При положение обаче, че криптовалутите придобият статут на активи въздействието върху компаниите за финансови услуги постепенно ще нарастне.

    От своя страна пък рейтинговата агенция S&P твърдят, че блокчейн технологията може да се окаже положителен разрушителен елемент за веригите на финансовите стойности благодарение на намаляването на разходите и скоростта на трансакциите.

    бизнес новини криптовалути финансова система виртуални валути влияние

    Оценка на новината

    5.00