• Филнандия все още няма яснота къде ще съхранява конфискуваните Bitcoin

    Филнандия все още няма яснота къде ще съхранява конфискуваните Bitcoin

    Властите в страната са затруднени, тъй като според разпоредбите на Хелзинки криптовалутите не може да се намират във виртуални валутни борси

    Филнандия все още няма яснота къде ще съхранява конфискуваните Bitcoin

    Финландия разполага с около 2 000 конфискувани биткойна, които към момента имат стойност около 23 млн. долара. Те са били конфискувани през 2016г. по време на няколко операции.

    Пред властите на страната се появява проблемът, къде да съхраняват криптовалутата, след като бяха публикувани новите насоки за контрол на виртуалната валута. Според тях виртуалните валути не могат да бъдат оставяни във виртуални валутни борси, а трябва да бъдат държани извън интернет пространството.

    Освен това според разпоредбите биткойните и всички други виртуални валути не бива да бъдат третирани от властите като истински валути. Според текста от финансовото министерство криптовалутите са актив, който също така не може да бъде използван или приеман като средство за разплащане или като инвестиция.

    Иззетите криптовалути от финландските власти обаче могат да бъдат обръщани в евро, но чак след като в сила влезе съдебно решение за тяхното придобиване.

     

    бизнес новини Финландия Биткойн криптовалути виртуални валути конфискувани

    Оценка на новината

    5.00