• Китай не признава криптовалутите за разплащателно средство

    Китай не признава криптовалутите за разплащателно средство

    Гуверньорът на китайската централна банка Джоу Сяоочуан излезе със становище, че криптовалутите не могат да бъдат възприемани като форма на плащане.

    Китай не признава криптовалутите за разплащателно средство

    Китай излезе със становище, че Bitcoin и другите виртуални валути не са легитимно средство за разплащане. Те не могат да бъдат разпознати като инструмент, подобен на хартиените пари, монетите и кредитните карти за плащания на дребно. Според гуверньорът на китайската централна банка Джоу Сяоочуан банковата система не възприема криптовалутите.

    Изявлението от страна на Китай идва в момент, след като тя предприе редица мерки през последните месеци, за да ограничи пазарите на криптовалути. По време на прилагането им бяха закрити борси за криптовалути и бяха забранени така наречените първични предлагания на койни.

    Забележките на Джоу оказаха допълнителен натиск върху Bitcoin, след като predi den САЩ зяви, че „потенциално незаконни“ онлайн платформи за търговия с криптовалути могат да подведат инвеститорите, като им дадат илюзорно чувство за сигурност. Подобни платформи трябва да бъдат регистрирани при регулатора, според САЩ.

     

    бизнес новини китайски пазар Bitcoin виртуални валути дигитални валути

    Оценка на новината

    5.00