• Водещата фирма за криптовалути Ripple пусна набор от препоръки за индийските законодатели за легализиране на криптовалутите

    Водещата фирма за криптовалути Ripple пусна набор от препоръки за индийските законодатели за легализиране на криптовалутите

    Американската фирма за финтех Ripple предложи рамка на политиката за регулиране на криптовалутите в Индия на фона на местната криптовалута.

    Водещата фирма за криптовалути Ripple пусна набор от препоръки за индийските законодатели за легализиране на криптовалутите

    Американската фирма за финтех Ripple предложи рамка на политиката за регулиране на криптовалутите в Индия на фона на местната криптовалута.

    В опит да убеди индийските власти да подкрепят финтех регулирането и нарастващата криптовалута, Ripple издаде документ с препоръки, адресиран до местните законодатели.

    Индия се разглежда като доминираща страна на използване за трансгранични плащания и парични преводи

    Публикуван на 18 юни, документът за политиката на Ripple предоставя редица препоръки за индийските политици, като предлага преглед на глобалната обстановка на цифровите активи и мерки за приемане на нова политика в областта на цифровите валути в страната. Озаглавен „Пътят за приемане на цифрови активи в Индия“, документът съдържащ 36 страници и насърчаващ прилагане на XRP като призовава Индия да осигури регулаторна яснота по отношение на криптовалутите.

    В документа за политиката Ripple конкретно очертава потенциала на XRP да се превърне в ключово решение за трансграничните плащания в Индия, което се счита за „доминиращ случай на използване за трансгранични плащания и парични преводи“.

    Подчертавайки, че съществуващите методи за трансгранични транзакции могат да отнемат четири или осем дни, Ripple заявява, че може да се справи с транзакция напр. от узбекска банка до нейния индийски колега „в почти реално време“, добавяйки: „Този маршрут минимизира разходите, времето и рисковете, които преобладават в моделите на трансгранично банкиране. Като следствие, има много точки на триене, като минимално салдо по сметки и различни часови зони, както и операционни и сетълмент рискове, се избягват при трансгранични плащания с помощта на XRP. "

    В сравнителен анализ на характеристиките и показателите за ефективност на XRP с тези на други значими цифрови активи като Bitcoin (BTC) и Ether (ETH), Ripple очерта основните предимства на XRP.

    Несигурната среда в Индия за регулиране на криптовалутата

    Криптовалутният документ на Ripple идва на фона на дългосрочна несигурност за цифровите активи в страната. След като централната банка на Индия забрани на местните банки да обслужват криптовалути през 2018 г., правният статус на криптовалутата беше неясен, тъй като Резервната банка на Индия едновременно твърдеше, че няма забрана за криптовалутите в страната.

    След като Върховният съд на Индия отмени банковата забрана на RBI през март 2020 г., според съобщенията, Министерството на финансите предложи бланен мораториум на 12 юни.

    Индия не е единствената страна, която се занимава с „регулаторен пинг понг“ с криптоиндустрията. Русия също предлага малка сигурност за криптовалутния бизнес, тъй като местните власти все още не са съгласни с правния статус на цифровите активи.

    Екип на Cointelegraph се обърна към Ripple, за да разбере дали фирмата планира да помогне на други държави да приемат крипторегулация, но не получи отговор от времето на пресата.

    Ripple се приближава до индийския пазар, тъй като XRP е победен от Tether

    Предложението на Ripple за криптовалута в Индия идва скоро, след като XRP загуби дългогодишната си позиция на третата по големина криптовалута по пазарна капитализация. Както бе съобщено на 25 май, основният стабилен биткойн Tether (USDT) изпревари XRP, за да се превърне в третата по големина криптовалута по пазарна капачка.

    Към момента на пресата пазарната капачка на XRP възлиза на 8,5 милиарда долара, докато пазарният дял на Tether възлиза на 9,2 милиарда долара.

     

    криптовалута ripple Инди

    Оценка на новината

    0