• Bitcoin достигна нов рекорд за над 63 000 долара преди дебюта на Coinbase

    Bitcoin достигна нов рекорд за над 63 000 долара преди дебюта на Coinbase

    Bitcoin се е увеличил повече от два пъти в цената от началото на тази година.

    Bitcoin достигна нов рекорд за над 63 000 долара преди дебюта на Coinbase

    Bitcoin нарасна до световния рекорд от над 63 000 долара във вторник, тъй като инвеститорите очакваха дългоочаквания дебют на борсата на криптовалута Coinbase.

    Цената на Bitcoin се е повишила с 5% през последните 24 часа, за да достигне $ 63 171, според данни на Coin Metrics, преди леко да се успокои до около $ 62 653. Ether, втората най-ценна дигитална монета след биткойните, също постави нов рекорд, като се изкачи до 2222 долара.

    Coinbase ще излезе публично в сряда чрез директен листинг, който може да оцени компанията на около 100 милиарда долара - повече от големите оператори на места за търговия като Intercontinental Exchange, собственик на Нюйоркската фондова борса. Крипто инвеститорите приветстват дебюта на компанията на фондовия пазар като основен етап за индустрията след години на скептицизъм от Уолстрийт и регулаторите.

    „Това е наистина добро и наистина важно за индустрията“, каза пред CNBC Маркус Суонепол, главен изпълнителен директор и съосновател на базираната в Лондон криптовалутна платформа Luno. „Това ще увеличи доверието и прозрачността в нашата индустрия.“

    Coinbase, основана през 2012 г., е най-голямата борса за криптовалути в САЩ. Тази година се забелязва нарастване на приходите благодарение на покачването на стойността на биткойн и други криптовалути. Компанията отчете прогнозни приходи от 1,8 млрд.долара през първото тримесечие на 2021 г., което е деветкратно увеличение спрямо същия период на миналата година, докато печалбите нараснаха между 730 и 800 млн.долара.

    Bitcoin се е увеличил повече от два пъти в цената от началото на тази година, тъй като основните инвеститори скочиха в криптовалути. Неотдавна Tesla направи залог от 1,5 милиарда долара за биткойн и сега приема цифровата валута като начин на плащане за автомобилите си. Междувременно гигантите от Уолстрийт като Goldman Sachs и Morgan Stanley се стремят да предложат на своите богати клиенти известна експозиция към биткойн.

    Bitcoin биковете разглеждат криптовалутата като запас от стойност, подобен на златото, който може да се използва за диверсификация на инвестиционните портфейли по време на икономическа криза. Но скептичните икономисти като Джоузеф Стиглиц и Нуриел Рубини не са убедени, разглеждайки биткойните като изключително нестабилни и средство за незаконни транзакции.

    Bitcoin криптовалута Уолстрийт Coinbase

    Оценка на новината

    5.00