• Apple поевтиня с повече от 2%

  Apple поевтиня с повече от 2%

  Акциите излизат от силна сесия, в която основните средни стойности нараснаха за първи път от три сесии.

  Apple поевтиня с повече от 2%

  Dow Jones Industrial Average падна с 210 пункта, или 0,6%. S&P 500 се понижи с 1,1%. Nasdaq Composite падна с 1,6%.

  Наемането на работници в САЩ остава повишено през май. Неселскостопанските заплати са добавили 390 000 работни места миналия месец, съобщи Бюрото по трудова статистика в петък. Икономистите очакваха 328 000 добавени работни места, според Dow Jones.

  Средната почасова печалба се е увеличила с 0,3% през май, според BLS, малко по-малко от консенсусната оценка от 0,4% и в съответствие с темпото от април.

  Търговците, продаващи акции, вероятно реагираха на движението на по-високи лихвени проценти със страховете от затягането на паричната политика на Федералния резерв на преден план. Референтната 10-годишна доходност на държавни облигации се покачи след доклада, над нивото от 2,96%. Доходността се повиши навсякъде, тъй като докладът за работните места едва ли ще даде на Фед причина да спре агресивната си кампания за затягане.

  Инвеститорите се опасяват, че по-високата доходност може да забави икономиката твърде много и да я насочи към рецесия. По-високите лихвени проценти също намаляват стойността на бъдещите печалби, което може да направи акциите да изглеждат по-малко привлекателни, особено имената на растеж и технологии.

  Акциите на технологиите се оттеглиха на фона на нарастващите лихви. Micron Technology падна с около 6%, а Nvidia – с близо 3%. Mega-cap технологични имена Google родител Alphabet и Facebook родител Meta Platforms загубиха повече от 1%.

  Apple поевтиня с повече от 2% след отрицателна изследователска бележка от Morgan Stanley. Фирмата заяви, че забавянето на растежа на App Store може да навреди на компанията в краткосрочен план.

  Акциите на Tesla паднаха с повече от 6%, след като Ройтерс съобщи, цитирайки вътрешен имейл, че главният изпълнителен директор Илон Мъск иска да съкрати 10% от работните места в производителя на автомобили. 

  Със спада в петък трите основни средни стойности вече са малко по-ниски през седмицата. Акциите излизат от силна сесия, в която основните средни стойности нараснаха за първи път от три сесии.

  Инвеститорите са разделени по отношение на призивите за рецесия и дали Фед може да бъде в позиция да овладее от повишаването на лихвите.

  Apple Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции businessnews.bg

  Оценка на новината

  0