• Къде да инвестираме парите си през 2016 година?

    Къде да инвестираме парите си през 2016 година?

    Оказва се, че тези, който са заложили на долара през 2015 година, са спечелили.

    Къде да инвестираме парите си през 2016 година?

    През изминалата 2015 година спечелиха онези, които заложиха на долара. Сега въпросът е къде да инвестираме тези година?

    Ако говорим за инвестиции, а не просто за задeлени пари, то правим сметка колко ще спечелим, ако ги вложим в банка или във валута. А, ако си купим апартамент?

    Ако заложим на покупката на апартамент – логично е да изберем градът, в който сме сигурни, че ще имаме наематали. Според данни на български брокери за апартамент в кв. „Младост“  в столицата, за апартамент, който струва 140 хиляди лева, месечно ще взимаме по 600 лева наем. По този начин доходността ни ще е 5%.

    Но ако вложим тези 140 хиляди в банка, може да спечелим от 1400 до 2800 лева годишно. Това ще стане обаче, ако лихвата е 2%, а не 1%.  Необходимо е да знаем, че когато вложим пари от продажба на имот, те са защитени не до 196 хиляди, а до 250 хил. лева. Това важи за 3 месеца.

    Най-доходоносен през миналата година се оказа доларът. От поскъпването на щатската валута хората, инвестирали в него, спечелиха почти 13%. Анализаторите обаче не са съвсем сигурни, че тази тенденция ще продължи.

    пари доходност инвестиции пари в банки къде да инвестирам 2016 в какво да инвестирам в българия в какво да инвестирам 1000 лева

    Оценка на новината

    0