• Най-честите ползватели на бързи кредити у нас са млади мъже

    Най-честите ползватели на бързи кредити у нас са млади мъже

    Според проучване на Асоциацията на колекторските фирми, най-честите ползватели на бързи кредити у нас са млади мъже между 18 и 30 години. Обикновено парите се взимат с цел подобрение стандарта на живот.

    Най-честите ползватели на бързи кредити у нас са млади мъже

    Според проучване на Асоциацията на колекторските фирми, най-честите ползватели на бързи кредити у нас са млади мъже между 18 и 30 години. Обикновено парите се взимат с цел подобрение стандарта на живот. Най-честите покупки с парите от бърз кредит са мобилни телефони и други техно джаджи – телевизори, игри, лаптопи и др. Освен за покупка на технологии, парите често се ползват и за почивка.

    Традиционно, септември е лош месец от гледна точка на събирането на вземания. Обикновено през септември, хората все още изплащат задълженията по лятната си почивка, освен това наближава и учебната година, което допълнително усложнява положението.

    Средното задължние на човек през 2015-2016г. е 1104 лв., което е ръст от близо 42% в сравнение с 2014-2015г., когато средното задължение е било 775 лв.

    Според директора на Асоциацията на колекторските фирми Райна Миткова, увеличението при теглене на бързи кредити се дължи на по-доброто икономическо развитие в страната. „През последните години, хората се чувстват по-сигурни и станаха по-смели при тегленето на банкови кредити” – коментира Миткова.

    Според проучването на асоциацията, мъжете са по-честите ползватели на бързи кредити. Съотношението мъже- жени е 60% към 40%. При ипотечните кредити разликата е още по-голяма – 70% към 30%.

    Според кредитния консултант Тихомир Тошев бързите кредити са един от най-сериозните проблеми на хората. Те се отпускат много лесно и бързо, с много ниска оценка на риска, а понякога не осъзнавааме какво оскъпяване ще се наложи да платим.

    бързи кредити теглене на бързи кредити

    Оценка на новината

    0