• Ще има ли нова световна криза

    Ще има ли нова световна криза

    Светът е застрашен от нова криза.

    Ще има ли нова световна криза

    Светът е застрашен от нова криза. Това е мнение на представителите на бизнеса, част от Г-20. „последиците от финансовата криза все още се усещат и не може да се предвиди дали няма да има турбуленция“, казва германският министър на финансите Волфганг Шойбле.

    Според него единственото логично решение на този евентуален проблем е да се постави фокус върху стабилизирането на глобалната икономика. Шойбле казва, че макар да не можем да спрем глобализацията, върху процеса трябва да работят всички.

    Естествено е, че най-развитите държави играят най-голяма роля върху укрепването на световната икономика. И тъй като Африка е една от най-бързо развиващите се сили, трябва да се направи всичко възможно инвестиционният климат в Африка да се подобри.

    За укрепването на икономиката в глобален мащаб огромна роля играят и банките. Колкото повече те влагат в световната икономика, толкова повече расте тя. За момента, обаче, кредитните институции не правят достатъчни вложения. Това отново е мнение на Шойбле.

    На съвсем различно мнение по този въпрос е управителят на Deutsche Bank – Джон Краян. Той смята, че не банките не могат да си позволят рискове заради регулациите, а финансирането на икономиката е свързана именно с рискове.

    Кредитната задлъжнялост е една от причините много от държавите да нямат възможност  да реагират на евентуална криза.

    световна икономика Финансова криза укрепване на световната икономика

    Оценка на новината

    0