• Минималното възнаграждение трябва да достигне 40% от средното за страната

    Минималното възнаграждение трябва да достигне 40% от средното за страната

    Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова смята, че минималната работна заплата в страната трябва да достигне 40% от средната работна заплата.

    Минималното възнаграждение трябва да достигне 40% от средното за страната

    Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова смята, че минималната работна заплата в страната трябва да достигне 40% от средната работна заплата. По нейните думи до 2021г. средната работна заплата трябва да достигне 1500 лв. Съвсем логично е заедно с нея да расте и минималното възнаграждение, което би трябвало да представлява 40% от средната.

    Стоянова обяви, че за момента фискалната устойчивост в страната е напълно стабилна. По думите й бюджетът е в излишък с около 1 млрд. лв. към месец март, а приходите прехвърлят 660 млн. лв. Това е ръст от 8,5% в сравнение със същия период на миналата година.

    Вчера стана ясно, че средната работна заплата в България окончателно е прехвърлила 1000 лв., а безработицата в страната е намаляла до 6,9%. Стоянова подчерта, че фискалния резерв е на доста сериозно ниво – около 13 млрд. лв.

    Според Стоянова бюджетът на страната не бива да бъде център, около който да се водят дискусии, нито да бъде превръщат в двигател на икономиката, тъй като той е просто начин на държавата за преразпределяне на средства.

    средна работна заплата безработица в България минимална работна заплата в България фискален резерв

    Оценка на новината

    0