• Владислав Горанов смята, че България ще спечели много, присъединявайки се към еврозоната

    Владислав Горанов смята, че България ще спечели много, присъединявайки се към еврозоната

    Напоследък темата за влизането на България в еврозоната е на дневен ред.

    Владислав Горанов смята, че България ще спечели много, присъединявайки се към еврозоната

    Напоследък темата за влизането на България в еврозоната е на дневен ред. Някои експерти коментират, че страната ни все още не е готова да приеме еврото, други са на мнение, че това ще повлияе зле на икономиката, а трети смятат, че България трябва да се присъедин към зоната, колкото се може по-бързо. Мненията са различни и за всяко от тях има достатъчно аргументи.

    Министърът на финансите Владислав Горанов е един от оптимистите спрямо идеята за влизането в еврозоната. Той смята, че България може само да спечели от това си действие. Той сподели мнението си на представянето на Специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017.

    Горанов се аргументира с това, че голяма част от страните-членки на ЕС, които се присъединиха към еврозоната са го направили при един голям процент на сближаване. Според него темата за разширяване и засилване на еврозоната трябва да бъде поставена като приоритетна от политиците в Европа.

    Горанов обеща, че ще застане твърдо зад тезата си, че България ще спечели ако се присъедини към зоната. „Съгласен съм, че пътят, който извървяхме през последните две години за стабилизиране на банковия сектор е напредък. Отчетохме балансиран бюджет по европейската методология с излишък по националната.“, допълни Горанов.

     

    евро Еврозона ЕС присъединяване на България към еврозоната основна валута Владислав Горанов

    Оценка на новината

    0