• Пет важни съвета при избора на фирма за бързи кредити

    Пет важни съвета при избора на фирма за бързи кредити

    Първата и най-важна стъпка е да проверим дали компанията, на която сме се спряли, фигурира в регистъра на Българската народна банка за лицензираните небанкови финансови институции

    Пет важни съвета при избора на фирма за бързи кредити

    През последните години бързите кредити се наложиха като алтернативна форма за финансиране за гражданите и бизнеса, и сериозен елемент от финансовата система. В този бранш у нас вече функционират над сто и петдесет компании и въпреки че все още някои участници в сектора използват нелоялни практики, като цяло техният брой намалява и доверието в него продължава да се увеличава.

    „Тази тенденция води със себе си и пазарен рaстеж. Показателно е, че само за последните три месеца на 2017 г. нашият портал отчита значителен растеж на исканията за бързи кредити“ – споделят експертите от Parite.bg, единствената по рода си българска специализирана онлайн платформа за бързи кредити, потребителски кредити, ипотечни кредити и други финансови услуги. Платформата работи с водещите компании за бързи кредити у наси и има цялостен поглед върху пазара. По тази причина данните за нейната дейност имат в известна степен представителен характер.

    С оглед повишаване на доверието в бързите кредити от екипа на Parite.bg дават няколко полезни съвета, които да следваме при избора на компания и марка в този сегмент.

    Проверка в публичните регистри

    Първата и най-важна стъпка е да проверим дали компанията, на която сме се спряли, фигурира в регистъра на Българската народна банка за лицензираните небанкови финансови институции. Ако тя не е вписана там, колкото и спешно да ви трябват пари и колкото и изгодни условия да ви обещават, най-добре не приемайте. В добавка бихте могли да проверите фирмата и в Търговския регистър, който включва всички регистрирани в България търговски дружества. В него можете да се информирате също за капитала на компанията, кои са нейните собственици и ръководство, както и друга полезна информация.

    Марката наложена ли е?

    Утвърдените компании за бързи кредити държат много на доверието на потребителите и по тази причина влагат много усилия и инвестиции в развитие на своите марки. Разбира се, във всеки сегмент навлизат и нови играчи, на които може да се има доверие и без да имат толкова развити брандове. Затова от значение е не толкова дали съответната фирма е популярна, а с какво доверие се ползва и дали влага сериозни усилия в клиентска удовлетвореност и в качество на предлаганите услугите. Разбира се, доброто първо впечатление може да бъде повърхностно, но все пак бихме могли да съдим по цялостното представяне и визия на компанията, като може да обърнем внимание на уебсайтa, квалификацията на служителите, брандирането на офисите, разпонаваемостта на марката, реклами и др. Ако компанията е инвестирала значителни средства в развитие на бизнеса, обучение на екипа и цялостен маркетинг, едва ли би си позволила да изгуби с лека ръка вложеното, използвайки нелоялни практики.

    Публичното пространство

    Освен регистрите и собствените информационни канали на фирмата, важно е също да направите проверка и в неконтролираните от нея канали в интернет. Прегледайте какви медийни публикации има за компанията, какви са отзивите за нея в социалните мрежи, както и в популярни уеб форуми. Ако други потребители някога са имали проблеми с нея, те най-вероятно са споделили това по един или друг начин в онлайн пространството и съответната информация може да бъде намерена. Ако не успявате да откриете такава информация в нито една медия или форум, по-вероятно е проблеми просто да не съществуват.

    Документи при сключване на договор

    Един много важен въпрос е: служителите на въпросната фирма представят ли всички документи за преглед предварително. От особено значение е да обърнете внимание на Общите условия на компанията и на договора, който ще подпишете. Гледайте внимателно всички текстове с малък шрифт, в които често се крият важни подробности. Дори и да имате огромна нужда от въпросния кредит, не си позволявайте да прескочите тези стъпки.

    Какви са таксите?

    Фирмата, с която преговаряте за бърз кредит, трябва да ви информира за всички такси, които ще предстои да платите в процеса на получаване и обслужване на кредита. Обърнете най-голямо внимание на евентуалното наличие на такси за кандидатстване, за обработка на документите, за обслужване на кредита, евентуаното наличие на такса за гаранция, както и такса при просрочване на вноска. По този начин ще можете предварително да добиете представа, каква ще бъде цената, която ще платите за получаването на желания кредит.

    Кредити Бърз кредит Parite.bg Фирма за кредити

    Оценка на новината

    5.00