• Visa предоставя на европейски финтех компании ускорен достъп до мрежата си и инвестиция в размер на 100 милиона долара

  Visa предоставя на европейски финтех компании ускорен достъп до мрежата си и инвестиция в размер на 100 милиона долара

  Visa стартира две нови програми, създадени в подкрепа на европейските финтех компании, които разработват следващото поколение решения за дигитални разплащания.

  Visa предоставя на европейски финтех компании ускорен достъп до мрежата си и инвестиция в размер на 100 милиона долара

  От началото на юли европейските стартъпи ще имат възможността да станат част от световната мрежа на Visa в рамките на само четири седмици. Новата програма предлага ускорен достъп и намалени такси, за да помогне на стартиращите фирми да се възползват от възможностите, с които разполага глобалната мрежа на Visa, и да реализират идеите си.

  Паралелно Visa стартира и европейска инвестиционна програма в размер на 100 милиона долара, за да подпомогне процъфтяващата екосистема на финтех компаниите в Европа и да увеличи инвестиционната си активност в стартъпи.

  „Това са вълнуващи времена за разплащанията в Европа. Въвеждането на нови регулации, съчетано с драматичните промени в поведението на потребителите и бързото развитие на технологиите, превърнаха Европа в регион, в който всеки ден се раждат нови идеи за търговия. Това създава невероятна възможност за нови и съществуващи платежни компании да предоставят безпроблемни, лесни и сигурни възможности за разплащания, каквито хората изискват. Ние от Visa сме отворени към всички тях да се възползват от обхвата, възможностите и сигурността на нашата глобална мрежа, за да разширят бизнеса си. Нашият ангажимент е да бъдем най-отговорната и поддържаща мрежа, както за нововъзникващите играчи, така и за нашите дългогодишни клиенти и партньори“, сподели Шарлот Хог, главен изпълнителен директор на Visa за Европа по време на конференцията Money 20/20 в Амстердам

  Въвеждане на стартъпи в програмата на Visa

  Ключов елемент от дейностите на Visa, насочени към финтех компаниите, е инициатива, която дава възможност на стартъпите да бъдат въведени в програмата на Visa само за четири седмици.

  Visa ще си партнира с доставчици, за да спонсорира стартиращи фирми, които желаят да участват в програмата и да предложат на потребителите и търговците нов, иновативен подход в областта на дигиталната търговия.

  В началото Visa ще работи с Contis, платформата за алтернативно банкиране, разплащания и обработка. Програмата ще стартира през юли, като първоначално ще се съсредоточи върху стартиращи компании във Великобритания, които могат да се регистрират на адрес www.visaeurope.com/fintech. В бъдеще с цел глобално разширяване на програмата ще бъдат включени и други европейски пазари.

  Инвестиции и партньорство с Visa

  Visa започва изпълнението на инвестиционна програма на стойност 100 млн. долара. Фокусът ще бъде върху подпомагането на стартиращи бизнеси, които предлагат решения в областта на отвореното банкиране, и тези, които използват нововъзникващи технологии и имат потенциала да създават нови, също толкова сигурни търговски преживявания.

  Visa вече инвестира в редица финтех компании в световен мащаб, включително Klarna, solarisBank и Payworks в Европа. Инвестицията на европейския континент възлиза на около 4,7 милиарда долара през 2017 г., според KPMG .

  В допълнение, няколко платформи за разплащания и няколко финтех компании си сътрудничат с Visa, за да създадат нов продукти и услуги за потребители и търговци. Това са Contis, EVRY, Jaja, Revolut и Wirecard. Всички финтех компании, които се интересуват от съвместна работа с Visa, могат да посетят www.visaeurope.com/fintech.

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  5.00