• Актуални новини от фондовата борса

    Актуални новини от фондовата борса

    S&P 500 и Nasdaq се насочиха нагоре, докато Dow беше под натиск.

    Актуални новини от фондовата борса

    Акциите бяха смесени в сряда, тъй като търговците обмисляха окончателните усилия на законодателите да получат стимулен пакет до края на годината и усвоиха решението на Федералната комисия за отворения пазар през декември.

    S&P 500 и Nasdaq се насочиха нагоре, докато Dow беше под натиск. Движението дойде след като Министерството на търговията пусна много по-слаб от очакваното печат на продажбите на дребно за ноември, което показа по-рязък спад в потребителските разходи, отколкото се очакваше, след като влязоха в сила нови ограничения, свързани с вируса.

    Както Nasdaq Composite, така и Russell 2000 с малка капитализация достигнаха рекордни върхове, веднага след отварянето на пазара в сряда сутринта. Ден по-рано S&P 500 завърши серия от загуби от четири сесии, за да се изкачи с 1,3%, а Dow също напредна с повече от 1%.

    Търговците тази седмица също увеличиха залозите си за стимулационен пакет, който премина във Вашингтон, въпреки месеците на разочарование от бавните преговори.

    Председателят на парламента на САЩ - Нанси Пелоси, лидерът на мнозинството в сената - Мич Макконъл, лидерът на малцинството в сената - Чък Шумер, министърът на финансите - Стивън Мнучин и лидерът на малцинството в парламента - Кевин Маккарти се събраха във вторник, за да обсъдят както пакета за облекчение на COVID-19, така и по-широкия законопроект за държавните разходи. Обсъжданото предложение за короновируса беше разделено на две по-рано тази седмица, за да се отделят някои от по-спорните разпоредби относно помощта за държавни и местни правителства и защитата на отговорността в отделен, по-малък законопроект.

    Politico съобщи в сряда сутринта, че преговарящите приключват пакет за облекчение, който ще възлезе на общо 900 млрд. долара.
    Шансовете за фискална сделка преди края на годината се подобряват“, пишат икономисти на Goldman Sachs, водени от Ян Хациус.

    Насочвайки се към края на годината, преобладаващото мнозинство стратези досега са посочили възходяща перспектива на акциите за 2021 г. Все пак мнозина признават, че краткосрочните рискове остават, включително продължаващата пандемия и изборите за сенат в Джорджия, като се има предвид, че повечето инвеститори вече са определили цената на разделен правителствен резултат, който ще бъде провален, ако републиканците в крайна сметка загубят и двете места в щата.
    Мисля, че можем да получим малко консолидация преди края на годината само поради нормални продажби за ребалансиране или събиране на данъчни загуби. Също така, в зависимост от това къде е импулсът за надпреварата в сената в Джорджия, инвеститорите може да искат да изпреварят това, ако смятат, че данъците върху капиталовата печалба могат да се увеличат в бъдеще “, каза Джими Лий, изпълнителен директор на The Wealth Consulting Group, във вторник. „Това може да доведе до допълнителни продажби преди края на годината“ – добави той.

    САЩ акции фондова борса

    Оценка на новината

    0