• Фючърсите на Dow и Intel отбелязаха печалби

    Фючърсите на Dow и Intel отбелязаха печалби

    Американските акции възстановиха позициите си по време на сутрешната търговия в сряда

    Фючърсите на Dow и Intel отбелязаха печалби

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average спечелиха 130 точки, или 0,4%. Фючърсите на S&P 500 добавиха 0,5%, докато фючърсите Nasdaq 100 скочиха с 0,8%.

    Акциите на Intel доведоха до печалбите от предпродажбата, с близо 5%, след като чип гигантът разкри планове за завръщане, заявявайки, че отваря две нови фабрики за производство на собствени чипове и такива за други компании.

    Круизните линии и авиокомпаниите се възстановиха в предварителния пазар в сряда, като акциите на Carnival и United Airlines се увеличиха с повече от 2%. Запасите от енергия също се възстановиха, след като цените на петрола скочиха.

    Dow загуби повече от 300 точки във вторник, намален с 3% спад в края на деня в акциите на Caterpillar, на фона на безпокойството от нарастващите нови случаи на коронавирус в САЩ и в чужбина. S&P 500 падна с 0,8% с големи загуби от авиокомпании и круизни линии. Бенчмаркът с малка капитализация Russell 2000 падна с 3,58%, за най-лошия си ден от юни миналата година.

    Том Лий от Fundstrat Global Advisors заяви, че неговите клиенти са притеснени от нарастващите случаи на Covid-19 в Европа, но той вярва, че разпродажбата във вторник е била по-скоро за балансиране на портфейла в края на тримесечието и суеверни инвеститори, които печелят печалба една година след минимумите на пазара . Той все още залага на акции, които ще се възползват най-много от икономическия скок, в сравнение с днешните следвоенни периоди.

    „След войната цикличните компании се превръщат в новите акции за растеж“, каза Лий. „Това се случва. Това се случи в Ирак, Близкия изток и Япония. Това се случи в Корея след Корейската война. Това се случи в САЩ след Втората световна война и Корейската война. Това е следвоенна среда."

    Много региони по света наистина отчитат нарастващи случаи на Covid-19, тъй като различните щамове на вируса продължават да се разпространяват, заявиха от Световната здравна организация. Но темпото на ваксинациите в САЩ се засилва, като вече почти всеки пети възрастен е ваксиниран.

    Председателят на Федералния резерв - Джером Пауъл, отбеляза че икономическото възстановяване от пандемията „е напреднало по-бързо, отколкото обикновено се очаква и изглежда, че се засилва“. Той обаче допълни, че най-силно засегнатите от пандемията икономически сектори „остават слаби“, а равнището на безработица „подценява недостига“, така че възстановяването все още трябва да извърви дълъг път.

    Intel Dow Фючърси на акции S&P 500 

    Оценка на новината

    5.00