• Goldman Sachs се опасява от мащабно отслабване на канадския долар

    Goldman Sachs се опасява от мащабно отслабване на канадския долар

    С подобряването на цените на петрола, позициите на канадския долар не се подобриха значително – напоследък той отбеляза минимуми, достигнати в средата на март.

    Goldman Sachs се опасява от мащабно отслабване на канадския долар

    С подобряването на цените на петрола, позициите на канадския долар не се подобриха значително – напоследък той отбеляза минимуми, достигнати в средата на март. Последващата корекция имаше по-сдържан характер.
     
    Отчасти успехите на биковете се дължаха на подобрение на общата динамика на американския долар, но важни сигнали имаше и от централната банка на Канада и те не са твърде положителни за валутата на страната.

    Стратезите на Goldman Sachs отбелязват, че корекцията на прогнозите на централната банка по отношение на икономическия растеж, както и оценката на публикуването на незаетия производствен капацитет (за последен път през 2013 г. централната банка на Канада взе по-мека позиция) изглежда като подготовка на пазарите, че централната банка значително ще смекчи риториката си.

    През 2013 г. Goldman Sachs препоръчваше дълги позиции в USD/CAD и тази стратегия се оправда. В същото време по думите на стратезите на банката ситуацията изглежда подобна и купуването при спадове остава привлекателно.

    В Goldman Sachs отбелязват, че последните сигнали от банката на Канада показват риск американския долар спрямо канадския долар да надхвърли 1.35 преди края на годината. В банката поддържат тримесечната си прогноза за това ниво, и 12 месечната на ниво 1.40.

    канадски долар Goldman Sachs

    Оценка на новината

    0