• Пазарните индекси се движат в нестабилни нива

    Пазарните индекси се движат в нестабилни нива

    Петролът понижи цените си и падна под $55 за барел вчера, но днес отново зае стабилни позиции.

    Пазарните индекси се движат в нестабилни нива

    Еквиториална Гвинея е изявила желание да се присъедини към Организация на страните износителки на петрол. Заедно с новата страна членка, глупата ще се състои от 14 държави. Страната се е съгласила да спазва споразумението на ОПЕК за съкращаване на добива на черното злато.

    Петролът понижи цените си и падна под $55 за барел вчера, но днес отново зае стабилни позиции. Американският сорт WTI се търгува за $53,1 за барел, с около 45% повече от вчерашната сесия. Котировките се влияят от отслабването на американския долар, чийто индекс се понижава заради опасенията на инвеститорите за последствията от протекционистката политика на Доналд Тръмп.

    Независимите търговци на петрол Gunvor и Energy Group Mercuria прогнозират, че цените на петрола ще достигнат до $60 за барел. Според тях рискът от рецесия е ограничен до няколко долара от моментните нива и вероятно петролът ще заеме стабилни нива.

    В същото време златото повишава цените  си и остава търсено, заради несигурността на инвеститори и доставчици за следващите стъпки на американския президент.
    Нивата за подкрепа на златото са $1200, а тези за съпротива са $1220.

     

    петрол злато пазарни индекси политиката на Доналд Тръмп

    Оценка на новината

    5.00