• Първата в света Bitcoin банка отвори врати във Виена

    Първата в света Bitcoin банка отвори врати във Виена

    Във Виена беше отворена първата в света биткойн банка.

    Първата в света Bitcoin банка отвори врати във Виена

    Във Виена беше отворена първата в света биткойн банка. Всички клиенти на банката могат да обменят виртуалната валута за евро и обратното. Освен това, банката ще предоставя актуална информация за биткойна на всеки свой клиент.

    Преди 3 години се появи първият в света биткойн автомат. Той се намира в Австрия. До ден днешен заплащания с валутата поддържат 20 компании, ресторанти, барове и заведения.
    А, биткой банката е дело на берлинския стартъп Bit Trust Services. Стартъпът е разпространител на blockchain технологиите.

    Покупко-продажбата с биткойни е много по-бърза и сделките се извършват без посредник. Освен това разплащането с биткойни предоставя възможност за анонимност. Това предлага много по-голяма сигурност и неприкосновеност на личния живот.
    Вероятно и именно това са едни от причините за създаването на биткойн банката във Виена.Още преди появата на банката, биткойнът набираше популярност. Оказва се, че освен много бързо и лесно средство за валутни сделки, виртуалната валута е и много по-сигурна. 

    виртуална валута биткойн банка биткойн автомат покупко-продажба с биткойн

    Оценка на новината

    0