• Търгувайте на БФБ-София без такси на 16 март

    Търгувайте на БФБ-София без такси на 16 март

    На 16 март всички ние ще можем да закупим или продадем акции от основния пазар на БФБ-София и то без да плащаме такси и комисионни.

    Търгувайте на БФБ-София без такси на 16 март

    На 16 март всички ние ще можем да закупим или продадем акции от основния пазар на БФБ-София и то без да плащаме такси и комисионни. Инвестиционните посредници, партньори на БФБ няма да таксуват клиентите си.

    Ден за акции” е инициатива, която ще се проведе за трета поредна година. Целта е ясна – да се насърчи търгувията с ценни книжа на Българската фондова борса.
    Георги Български, член на съвета на директорите на БФБ казва, че потенциалът за увеличение на вложение в акции в България е голям и инициативата е добър инструмент да се привлекат капиталови вложения.

    За да се подобри финансовото знание на потребителя са нужни много повече усилия, а процесът ще бъде бавен, но „Денят на акциите” ще активизира индивидуалните инвеститори. По последни данни 17% от европейците инвестират в акции. Много по-разпространен метод е вложението в депозити – 35%, а 32% предпочитат инвестициите в пенсионни фондове.

    За да продавате и купувате акции без комисионни, трябва да направите поне 15 поръчки с не повече от 2000 лв. на единична изпълнена поръчка.

    БФБ-София "Ден на акции" търгуване с акции вложения в акции

    Оценка на новината

    0