• Доларът отстъпва, златото не успя да се възползва

    Доларът отстъпва, златото не успя да се възползва

    Петъчната търговия приключи без особени промени за златото.

    Доларът отстъпва, златото не успя да се възползва

    Петъчната търговия приключи без особени промени за златото. Същия ден металът отстъпи с 0.4 пункта, достигайки до 1227 долара, а в края на деня успя да си възвърне загубите, като се търгуваше на цена от $1234 за тройунция. Икономическите данни за Китай и повишеното търсене изстреляха медта нагоре с 0.2 пункта, достигайки 270 долара.
    Петък беше успешен и за петрола, като Брент се търгуваше на цена от 55.80 долара за барел, а WTI – за 53.34 долара. Цената на петрола ще бъде повлияна от предстоящата среща в Хюстън, където ще присъстват петролни магнати от Русия и Саудитска Арабия.

    Що се отнася до долара – наблюдава се леко отстъпление, спрямо другите водещи валути. Индексът на зелените пари се понижи с малко повече от половин процент, достигайки до 101.38. Еврото успя да се възползва от слабостта, покачвайки се с 1% до 1.0620. През последния ден на миналата седмица се покачиха и индексите на водещите валутни пазари, главно в Америка. Там три от най-големите индекси затвориха петъчната търговия на зелено. В Европа единственият индекс, търгувал се и затворил на зелено в петък беше френския САС 40, който се покачи с 0.63%.

    петрол злато валутни пазари цена на петрола цена на инвестиционните метали

    Оценка на новината

    0