• БФБ-София увеличи сключените сделки с три пъти в "Денят на акциите"

    БФБ-София увеличи сключените сделки с три пъти в "Денят на акциите"

    БФБ-София приключи търговията в „Денят на акции” с оборот 2.5 млн. лв.

    БФБ-София увеличи сключените сделки с три пъти в "Денят на акциите"

    БФБ-София приключи търговията в „Денят на акции” с оборот 2.5 млн. лв. Общият брой сключени сделки са деня е 1901. „Денят на акции” е инициатива, която цели да привлече повече индивидуални инвеститори към капиталовия пазар.

    Вчера инвеститорите търгуваха на БФБ-София без да дължат такси и комисионни към институцията и Централен депозитат. Към 15:00h сключените сделки бяха над 750. Това е почти три пъти повече от средното ниво за ден.

    Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София, коментира че тези резултати са окуражаващи и трябва да има повече инициативи, които да подобряват инвестицинната и финансова култура. Такев даде обещание БФБ-София да продължи да работи в тази насока.

    Инициативата „Ден на акции” беше подкрепена от 18 инвестиционни посредника, които не добавяха комисионни към цените си. Дружеството, отбелязало най-голям ръст в цената на акциите си е „Хидравлични елементи и системи АД”. Компанията отбеляза ръст от 3.8%. След него се нарежда „Софарма Трейдинг” АД с ръст от 2.8%.

    Най-висок оборот беше формиран от „Алкомет” АД с 1.3 млн. лв. Най-силен спад беше отчетехн при „Евроинс”. Акциите на компанията поевтиняха с 9.3%, а дневният оборот е на стойност 14 хил.лв.

    форекс БФБ-София Ден за акции търгуване на фондовата борса

    Оценка на новината

    0