• Инфлацията във Великобритания изстреля британския паунд нагоре

    Инфлацията във Великобритания изстреля британския паунд нагоре

    Безпокойството на инвеститорите относно неуспеха на политиките на Тръмп за насърчаване на растежа, се покачва.

    Инфлацията във Великобритания изстреля британския паунд нагоре

    Безпокойството на инвеститорите относно неуспеха на политиките на Тръмп за насърчаване на растежа, се покачва. А, американските индекси отчетоха най-силното си понижение от началото на мандата на Тръмп. Щатската валута падна под ключови нива.

    В същото време британският паунд отчете растеж от 1%, след данните са нарастващата инфлация във Великобритания. Потребителските цени са се покачили с 2,3%, докато прогнозата беше за по-малък ръст от 2,1%.

    Петролът също понижи ниватата си, достигайки най-ниското такова за последната седмица. Това е повлияно от информацията, че петролният пазар преценява възможността ограничението на добива да продължи и след края на споразумението. В края на вчерашната сесия,
    Brent достигна 51,09 долара за барел, като понижи цената си с 1%. Американският еквивалент WTI се търгува на цена от 47,54 долара за барел в края на вчерашната сесия.

    Златото продължава да бъде първенец и записа нов растеж. В края на вчерашната сесия металът отбеляза ръст в цената от 1%. Златото се търгува на цена от 1243,65 долара за тройунция.

    петрол форекс злато щатски долар британски паунд

    Оценка на новината

    0