• Какво прогнозира Марк Юско за петрола?

    Какво прогнозира Марк Юско за петрола?

    Преди около две години петролът се търгуваше на цени от 50 долара за барел.

    Какво прогнозира Марк Юско за петрола?

    Преди около две години петролът се търгуваше на цени от 50 долара за барел. Тогава Марк Юско от Morgan Creek Capital Management стана известен със своята прогноза, че цената на петрола ще спадне с повече от 40%. Тогава светът не повярва, но през февруари 2016г. черното злато претърпя огромен спад и се търгуваше на цена от 26,21 долара за барел.

    След решението на ОПЕК да въведе съкращения в добива на петрол, цените бавно се върнаха отново на нива около 50 долара за барел. Юско отново направи прогноза, но този път тя е доста по оптимистична. Той смята, че към края на 2017г. цените ще се стабилизарат около 60 долара за барел.

    „Мисля, че петролът ще се търгува без особено изменение в летните месеца, а през декември ще станем свидели на подем.“, казва Юско. Най-големият проблем пред ОПЕК в момента е огромният запас от петрол в САЩ. Този запас пречи да бъде ограничен излишъка и да се спре пренасищането, а това се отразява негативно на цените на черното злато.

    Днес петролът отбелязва известно увеличение. Сортът Брент се търгува на цени от 51,43 долара за барел, отбелязвайки ръст от 1.04%. Щатският еквивалент WTI също отбеляза ръст от 1.9%, достигайки цена от 48,25 долара за барел. Предстои да видим дали Юско отново ще се окаже прав.

    добив на петрол ОПЕК Brent WTI цени на петрола

    Оценка на новината

    0