• Доларът - с лек спад. Еврото расте

    Доларът - с лек спад. Еврото расте

    Икономическите данни на САЩ са далеч от очакваните и това няма как да не повлияе на състоянието на долара.

    Доларът - с лек спад. Еврото расте

    Икономическите данни на САЩ са далеч от очакваните и това няма как да не повлияе на състоянието на долара. Днес индексът, отразяващ представянето на зелените пари, спрямо останалите 6 основни валути в кошницата, отчете спад от 0,1%, достигайки 99,15 пункта.

    Курсът на долара се променя до 1,0940 долара, спрямо 1,0931 при търговията в края на петъчния ден. Негативно влияние върху долара оказва и геополитическото напрежение, което възниква в следствие на новите ракетни опити.

    Зелените пари успяха да поскъпнат спрямо японската валута до 113,48 йени за долар. Австралийският долар също отчита покачване от 0,12%, достигайки 0,7394 долара. Този растеж е подкрепен от нарастването на суровинните цени.

    Доларът се понижава спрямо общата валута, но не и към йената. Това се дължи на покачването на петролните цени. В същото време стойността на еврото също се покачва спрямо йената, като днес достига 124,13 йени, спрямо 123,89 в края на петъчната сесия.

    Утре се очаква да излязат данни за БВП на еврозоната, както и за промишленото производство на САЩ. Това вероятно ще повлияе на пазарите във вторник.

    долар евро йена валутни двойки БВП в еврозоната

    Оценка на новината

    0