• Златото и петролът отчитат ръсът

    Златото и петролът отчитат ръсът

    След приемането на данъчната реформа в САЩ, златото бе подложено на натиск.

    Златото и петролът отчитат ръсът

    Днес петролът стартира търговията на борсите с повишение на цената си, подкрепен от очакванията за спад на запасите в САЩ.  Другата причина за положителния развой е сделката от миналата седмица между ОПЕК и страни извън картела, водени от Русия.

    Фючърсите върху американския суров петрол се търгуваха по-скъпо с 0,21% до 62,36 долара за барел.

    Въпреки, че най-големите световни производители на петрол постигнаха споразумение з а намаляване на производството, м инистърът на енергетиката на Казахстан подчерта, че за страната му това ще е доста трудно. Най-силен ангажимент към споразумението са показали Саудитска Арабия и Русия.

      Увеличеното производство на петрол в САЩ все още е пречка за предОПЕК да балансира пазара. Запасите от суров петрол в САЩ намаляха през миналата седмица, отбелязвайки третото си поред седмично понижение. 

    На стоковите пазари златото отчита добри резултати, след лекия спад на долара днес. Фючърсите върху него се увиличиха с 0,02% до 1278,90 долара за тройунция. По-силният долар прави златото по-скъпо за притежателите на чуждестранна валута, докато ръстът на американските лихвени проценти увеличава възможността за притежаване на неликвидни активи като кюлчета. 
     

    бизнес новини петрол форекс ръст на златото

    Оценка на новината

    0