• Предстои стагнация на американския IPO пазар

    Предстои стагнация на американския IPO пазар

    Спадовете отчетени на фондовите пазари, от своя страна могат да се окажат причина, възстановяването на IPO пазара да се забави.

    Предстои стагнация на американския IPO пазар

    Поради нестабилността и скорошния спад с над 1000 пункта, който претърпя Dow Jones Industrial Average наскоро, в момента амеериканският пазар на първични публични предлагания (Initial Public Offerings - IPO) очаква затишие през идната седмица. Това е нещо треадиционно и нормално за този пазар по това време на годината, тъй като компаниите, които се отчитат за календарна година, са на етап,в койтотримесечните финансови данни от третото тримесечие не са актуални. Дружествата е нужно да предоставят данни за следващото тримесечие, а те от своя страна трябва дабъдат одитирани, за да бъдат включени в проспектите.

    Според директорът на Renaissance Capital-  Катлийн Смит това е най-слабата седмица за IPO пазара, тъй като одитът изисква време и това е причината през месец март активността да е по-голяма. Тя подчертава още, че е напълно възможно възстановяваето да се забави, заради понижението на Down миналата седмица предизвикано от загрижеността за инфлацията и повишаване на доходността на облигациите.

    Друг фактор, който се очаква да окаже влияние върху IPO пазара е, индексът на волатилността - Cboe Volatility Index, който отчете най-големия си ръст през изминалата седмица, след дълуг период на спокойствие.

     
    бизнес новини форекс САЩ ipo пазари индекс Down

    Оценка на новината

    5.00