• Относителна стабилност отбеляза цената на петрола

    Относителна стабилност отбеляза цената на петрола

    От половин година насам суровината отбеляза първата си месечна загуба

    Относителна стабилност отбеляза цената на петрола

    По време на азиатската сесия петролът запази относителна стабилност, на фона на понижението на американския капиталов пазар и засилването на долар, което ограничи общия интерес към суровините.

    Американския лек суров петрол WTI отчете ръст на цената си с 0,5% и достигна стойност от 61,67 долара за барел. Сортът Brent се понижи с 0,06% и се търгуваше за 64,69 долара за барел. И двата най-търгувани вида „черно злато“ поевтиняха с близо 5% през февруари, което е първият им месечен резултат на червена територия от шест месеца насам.

    Според последните данни  запасите на суров петрол в САЩ са се повишили с 3 млн. барела миналата седмица, което е доста над очакванията на анализаторите за повишение с 2,1 млн. барела

    Нарастващото американско производство на суровината все още е един от факторите оказващ натиск върху цената на суровината, въпреки че Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и Русия свиха производството си.

    Златото също поевтиня с  0,23% до 1314,70 долара за тройунция. на стоковите пазари, заради засилването, което отчете доларът. Днес той се повиши с 0,04% до 90,68 пункта, за трети пореден ден.

     

    бизнес новини петрол форекс цени Brent WTI стабилност

    Оценка на новината

    5.00