• Какво предстои да се случи на финансовите пазари тази седмица?

    Какво предстои да се случи на финансовите пазари тази седмица?

    Швейцарската централна банка е единствената, която ще има новини тази седмица

    Какво предстои да се случи на финансовите пазари тази седмица?

    През тази седмица предстои да се състоят срещи на финансовите министри на страните от еврозоната, както и да станат ясни много макроикономически данни.

    Днес предстои на бъде оповестен индексът на потребителските цени в Индия. Прогнозите на специалистите са, че ще има леко забавяне на инфлацията до 4,9%.

    Освен това сеочаква да бъдат публикувани и данните за баланса по Федералния бюджет през февруари.

    Утре предстои да излезе информация за за  ZEW индекса  на икономическите нагласи в Германия. Освен това се очаква и да се оповести какво се случва с основния индекс на потребителските цени в САЩ, за който прогнозите сочат повишение с 0,2%.

    В сряда Китай ще опомене данни за индустриалното си производство, като очакваията са за забавяне на ръста до 6,1%. В Европа пък, акцент ще бъде индекса на потребителските цени в Германия, който най-вероятно ще запази темпа си на инфлация около 0,5%. Ще бъде публикувана и информация за индустриалното производство в еврозоната през януари. Освен това инвеститорите ще съсредоточат вниманието си върху макроинокомическите фактори в САЩ-основни продажби на дребно през февруари, индекс на цените на производител, запасите от суров петрол и други.

    Четвъртък ще в важен ден за Швейцарската централна банка, тъй като тя ще оповести окончателното и решение за паричната си политика. Тогава ще се състои и среща и срещата на финансовите министри от еврозоната. По-късно през деня ще станат ясни и новините около производствения индекс Philadelphia Fed в САЩ, който се очаква да се понижи с22,5 пункта. А в Канада ще се публикуват актуални данни за трудовия пазар.

    В петък предстои индексът на потребителските цени в еврозоната да задържи темпото си на растеж от 1,2%. В САЩ пък тогава ще излязат данни за разрешителните за строеж през февруари, като предварителните прогнози сочат свиване на пазара.

     

    бизнес новини форекс по-високи лихви в САЩ финансови пазари еврозоната индекси

    Оценка на новината

    5.00