• Борсовите фючърси се повишиха, инвеститорите претеглят смесените сигнали за хода на търговската война

    Борсовите фючърси се повишиха, инвеститорите претеглят смесените сигнали за хода на търговската война

    Златото продължава своя възходящ тренд и се затвърждава като сигурно убежище за инвестиционни активи

    Борсовите фючърси се повишиха, инвеститорите претеглят смесените сигнали за хода на търговската война

    Във вторник американските борсови фючърси се възстановиха от претърпяното понижение, което доведе до положителен старт на „Уолстрийт”, след като инвеститорите оцениха противоречивите коментари от Вашингтон и Пекин относно техния търговски спор, предаде агенция "Ройтерс".

    След като паднаха с 0.5% в ранните часове, фючърсите, които проследяват индекса S&P 500 ESCv1, акумулираха малка печалба от 0.1%. Причината беше успокоението, което настъпи на световните фондови пазари заради данните, показващи, че китайските индустриални компании отново излизат на печалба през юли, и възстановяването на европейските пазари.

    Ескалирането на търговското напрежение между САЩ и Китай засегна финансовите пазари през последните дни, след като и двете страни заплашиха, че ще си разменят взаимно повишение на митническите тарифи върху вносни стоки за милиарди долари.

    Основните индекси на „Уолстрийт” затвориха с повече от 1% повишение в понеделник, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп се опита да намали напрежението, като прогнозира подновяване на преговорите с Пекин. Въпреки това китайското външно министерство повтори във вторник, че не е получавало скорошно телефонно обаждане от САЩ по въпросите на търговията.

    В 7:24 ч. американско време Dow e-minis 1YMcv1 се повиши с 34 пункта, или 0.13%. S&P 500 e-minis EScv1 се повиши с 4 пункта, или 0.14%, а Nasdaq 100 e-minis NQcv1 се повиши със 17.5 пункта, или 0.23%.

    фючърси Уолстрийт търговска война между САЩ и Китай световни финансови пазари американска търговия световна икономика

    Оценка на новината

    0