• Очакванията за финализиране на търговската сделка между САЩ и Китай доведоха до ръст на азиатските борси

    Очакванията за финализиране на търговската сделка между САЩ и Китай доведоха до ръст на азиатските борси

    Азиатските пазари определено отчетоха ръст в сряда.

    Очакванията за финализиране на търговската сделка между САЩ и Китай доведоха до ръст на азиатските борси

    Азиатските пазари определено отчетоха ръст в сряда, след като американският президент Доналд Тръмп излезе с позиция, че търговска сделка с Китай се намира в заключителен етап.

    Японският индекс Nikkei 225 (N225) се повиши с 0,4% в сряда. Индексът Kospi на Южна Корея (KOSPI) също отбеляза ръст с 0,3%. Хонконгският бенчмарк индекс Hang Seng (HSI) добави към стойността си 0,1%.

    Китайският Shanghai Composite (COMP)от своя страна отчете спад с 0.5% по време на ранната търговия, въпреки че на по-късен етап компенсира повечето от тези загуби. Данните на правителството, публикувани в сряда, показват, че индустриалните печалби в Китай намаляват с 9,9% през октомври спрямо година по-рано. Тази загуба бе ускорена с 5,3% спад през септември 2019г.

    Тръмп каза във вторник във Вашингтон, че Съединените щати са стигнали до "окончателния етап на много важна сделка" относно търговията.

    Пазарите са изключително  чувствителни към развитието на търговските преговори между САЩ и Китай. Китайското министерство на търговията заяви, че във вторник двете страни "постигнаха консенсус" как да разрешат ключовите проблеми, които притесняват сериозно и двете страни.

    Alibaba постигна напредък с 2.8% през втория си ден на търговия в Хонконг. Акциите на китайската фирма за електронна търговия се увеличиха с почти 7% във вторник по време на дебюта си на борсата в Хонконг - силно представяне за една от най-известните технологични компании в Китай.

    Вторичното класиране на Alibaba може да събере 12,9 милиарда долара.

     

    форекс САЩ Китай ръст икономика азиатски борси търговска сделка

    Оценка на новината

    0