• Първият фотоволтаичен парк на MET Group в Испания започва производство

    Първият фотоволтаичен парк на MET Group в Испания започва производство

    Фотоволтаичният парк използва най-новите технологии и има очакван живот от поне 30 години.

    Първият фотоволтаичен парк на MET Group в Испания започва производство

    Първият фотоволтаичен парк на MET Group в Испания, проектът "Пуерто Реал 3", започна работа. Той обхваща 130 хектара площ с инсталирани над 88 000 соларни панела.

    Базираната в Швейцария енергийна компания MET Group придоби 100% дял в испанския соларен проект с мощност 50 MWp, който през 2022 г. бе в състояние на готовност за изграждане. Проектът „Пуерто Реал 3“ е разположен в района на Андалусия, за който са характерни високи показатели на слънчева радиация. Фотоволтаичният парк използва най-новите технологии и има очакван живот от поне 30 години.

    MET Group стъпи на испанския пазар преди 7 години със своето местно дъщерно дружество MET Energía España. През 2021 г. компанията придоби и COGEN Energía España, интегриран оператор на комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия (CHP) и доставчик на услуги за испанската индустрия.

    "Понастоящем управляваме шест слънчеви електроцентрали в Унгария и два вятърни парка в България. Други разнообразни проекти са в процес на разработване или вече се изпълняват в Италия, Германия, Румъния, Полша и Швейцария. Портфолиото ни от зелени активи сега се състои от около 400 MW в експлоатация, включително току-що завършения от нас проект Puerto Real 3. Подразделението за зелени активи на МЕТ се фокусира по-специално върху слънчевата и вятърната енергия в Европа", заяви Кристиан Хюрлиман, главен изпълнителен директор на MET Group, отговарящ за възобновяемите енергийни източници.

    електроцентрала фотоволтаици

    Оценка на новината

    0