• Schneider Electric започва изграждането на втория си високотехнологичен завод в България

    Schneider Electric започва изграждането на втория си високотехнологичен завод в България

    Целта на компанията е създаването на високотехнологично индустриално съоръжение от най-съвременен тип.

    Schneider Electric започва изграждането на втория си високотехнологичен завод в България

    Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, започва изграждането на втория си високотехнологичен завод в България. 

    Инвестицията за изграждането на новия завод на Schneider Electric в Пловдив възлиза на 107 млн. лв. В него ще се асемблират, тестват и опаковат автоматични прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. 

    „Schneider Elextric е не само пример за инвестициите, които прави, и за създаването на нови работни места. Компанията е водеща сила в иновациите, които увеличават продуктивността и насочват усилията към ефективно използване на енергията и постигане на нулеви въглеродни емисии. Искам да  поздравя Schneider Electric за техния нов проект и да благодаря на българските институции за това, че го подкрепиха”, посочи Негово Превъзходителство Жоел Мейер, посланик на Франция.

    Целта на компанията е създаването на високотехнологично индустриално съоръжение от най-съвременен тип. Основният стремеж на инженерния екип на Schneider Electric e новото предприятие да покрие глобалните вътрешни стандарти на компанията за Advanced Smart Factory, както и да получи златен LEED сертификат за изграждането на самата сграда. Всичко това ще удостовери постигането на много ниски емисии, включително при вложените строителни материали, както и високи нива на енергийна и производствена ефективност.  

    В новия завод се предвижда внедряването на автоматизации в управлението на сградата и производствените процеси, които са част от собственото портфолио на компанията, както и система за енергиен мениджмънт и възобновяеми енергийни източници, присъединени към сградата чрез дигитални решения за управление на енергията от Schneider Electric.

    Проектант на новия завод е IPS Bulgaria. Компанията има  дългогодишно партньорство с Schneider Electric в България, включително при работата върху съществуващата вече Умна фабрика в Пловдив. Заводът ще се изгражда от „Главболгарстрой“, като предстои още един тръжен кръг, след който ще станат ясни и останалите изпълнители.

    завод Schneider Electric IPS Bulgaria електропродукти

    Оценка на новината

    0