• Цената на бензина падна под 2 лева

    Цената на бензина падна под 2 лева

    Най-евтиното гориво е във Варна, където бензин А95 струва между 1,73 - 1,77 лева за литър.

    Цената на бензина падна под 2 лева

    Бензинът падна под 2 лева за литър. В големите вериги бензиностанции в София масовият А95 струва 1,97 лева за литър, а обикновеният дизел – 1,98 лв за литър.

    Най-евтиното гориво е във Варна, сочи справка на fuelo.net. Там А95 може да се намери за 1,73 – 1,77 лева за литър. В Кърджали цената е 1,78 лева за същото гориво. Двата града, заедно с Пловдив отбелязват най-голям спад в цените. Справката показва още, че в столицата също е много по-ниска от обикновеното.

    За последния месец бензинът поевтиня с цели 2,46%, а на годишна база спадът е с около 12,4% или 28 стотинки. Анализаторите прогнозираха дълготраен спад в цените на горивата още през ноември. Те припомниха, че освен стойностите на петрола,за цените в България важен фактор е и курсът на долара.

    Специалистите са на мнение, че моментното поевтиняване на горивата у нас е резултат от драстичното падане на цената на нефта. В началото на миналата седмица сортът Brent отбеляза спад от 36,1 долара за барел на борсата в Европа, което бе най-ниската цена от 11 години насам.

    дизел спад в цените

    Оценка на новината

    0