• България ще изнася стоки за Дубай

    България ще изнася стоки за Дубай

    По време на провеждащия се в София бизнес форум „България – Обединени арабски емирства”, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева проведе среща с изпълнителния директор на държавната агенция Дубай Експортс Саед Алавади.

    България ще изнася стоки за Дубай

    По време на провеждащия се в София бизнес форум „България – Обединени арабски емирства”, изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева проведе среща с изпълнителния директор на държавната агенция Дубай Експортс Саед Алавади. Срещата на двамата представители беше изключително насочена към обсъждане на евентуалния експорт, който може да бъде осъществен от България към ОАЕ.

    Захариева заяви, че България може да представи храни, козметика и ИКТ технологии на пазара в ОАЕ. „Страната ни продължава да развива и увеличава екпорта си към арабските страни, а евентуалният износ на български стоки към ОАЕ ще допринесе благоприятно за тази статистика” – коментира още Захариева.

    Саед Алвади коментира, че компаниите в ОАЕ нямат почти никаква информация за България и българските фирми. Той предложи да се сформира българска бизнес делегация, която да посети Дубай, с цел размяна на информация и опит. Според него това ще увеличи доверието в българските компании, а местните предприятия ще имат възможност да се запознаят с възможностите, които предлагат българските производители.

    Алвади допълни, че ОАЕ е изключително развита страна по отношение на иновациите и новостите. Като най-голямото емирство, Дубай проявява много силен интерес към различни иновации и според Алвади, българските компании могат да предлагат такива на местния пазар.

    Дубай бизнес форум „България – Обединени арабски емирств износ към Дубай Мариета Захариева

    Оценка на новината

    0