• Шведските инвеститори в България искат да разширяват бизнеса си

    Шведските инвеститори в България искат да разширяват бизнеса си

    България е популярна дестинация сред чуждестранните инвеститори. Много от тях планират разширяване на дейността си през следващите години.

    Шведските инвеститори в България искат да разширяват бизнеса си

    България е популярна дестинация сред чуждестранните инвеститори. Много от тях планират разширяване на дейността си през следващите години. След среща между министъра на икономиката Емил Караниколов и посланика на Швеция стана ясно, че 74% от шведските инвеститори смятат да развиват дейността си в България.

    Твърдението е направено на база проучване относно настроението на шведските инвеститори към бизнес климата в България. Тези 74% от анкетираните, които са дали положителен отговор дават и добри оценки на бизнес климата в страната.

    През есента ще бъде организиран форум за представители на малки и средния бизнес в страната, пред които ще бъдат съобщени официалните резултати от проучването, което все още не е завършило.

    Караниколов обясни, че Министерство на икономиката е фокусирало работата си върху привличане на чужди капитали в страната, създаване на нови индустриални зони, както и изграждане на инфраструктура. Планира се и стартиране на обучителна програма на кадри, която да покрие търсенето на инвеститорите.

    Посланика на Швеция сподели, че шведските инвеститори не срещат затруднения с намирането на работна сила в България, като в момента 8500 българи работят в шведски компании.

     

    нови работни места чуждестранни инвестиции чуждестранни инвеститори чуждестранен капитал

    Оценка на новината

    5.00