• Българите готови за повече харчове през следващата година

    Българите готови за повече харчове през следващата година

    Българските граждани имат очаквания за повече харчове през следващите 12 месеца.

    Българите готови за повече харчове през следващата година

    Българските граждани имат очаквания за повече харчове през следващите 12 месеца. Очакванията са въпреки миналогодишната ниска оценка на покупателната стойност. Цели 69% от българите очакват по-големи разходи през следващите 12 месеца. 26% от анкетираните смятат да спестят повече.

    44% отчитат спад в покупателната си способност през последните 12 месеца. Само 17% отчитат ръст в тази насока, а 39% не виждат промяна. 59% от анкетираните смятат, че повишение на заплатата ще им донесе по-голяма увереност в бъдещето. 44% от анкетираните очакват спад в безработицата, а 35% смятат, че икономиката на страната ще продължи да расте.

    По отношение на БВП страната ни попада в групата на добре развиващите се страни. По отношение на безработицата оценката ни също е добре като се отчита бърз спад. Според данните на проучване на L’Observatoire с 9% се покачва броят на хората, които чувстват благополучие и спокойствие в България.

    Въпреки това България е лидер сред страните, в които хората изпитват несигурност в държавата, образователната система и икономическата обстановка.

    БВП Безработица проценти изследване

    Оценка на новината

    5.00