• Министерството на икономиката създава карта на икономиката за чуждестранните инвеститори

    Министерството на икономиката създава карта на икономиката за чуждестранните инвеститори

    Министерството на икономиката обмисля да подготви карта за квалификация по райони, която ще предоставя информация за работната сила на всеки инвеститор.

    Министерството на икономиката създава карта на икономиката за чуждестранните инвеститори

    Министерството на икономиката обмисля да подготви карта за квалификация по райони, която ще предоставя информация за работната сила на всеки инвеститор. Картата ще предоставя актуална информация и за другите фирми в района, образователните и научни институти, каква е средната работна заплата в региона и така нататък.

    Тази информация беше споделена от Емил Караниколов, министър на икономиката. Идеята е взаимствана от други държави, където подобна карта вече е факт. Караниколов е възложил работата на Агенция по инвестиции, а реалната работа по картата ще започне в края на годината.

    Инвеститорите имат огромен интерес към България и подобна карта би помогнала много. Караниколов споделя, че съществува баланс между различните региони и именно заради това министерството смята да върне звената на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия.

    Министерството обмисля и други мерки, сред които и стартиране на програма за „конкурентоспособност“.

    България инвеститори чуждестранни инвеститори карта на България

    Оценка на новината

    5.00