• Неочаквано голям ръст на индустриалното производство на Великобритания

    Неочаквано голям ръст на индустриалното производство на Великобритания

    Търговският дефицит на страната се увеличи заради вносът на петрол

    Неочаквано голям ръст на индустриалното производство на Великобритания

    През ноември 2017г. индъстриалното производство на Великобритания се е увеличило с 0,4%, което надхвърля очакванията на анализаторите. Най-голямо значение за силния ръст има енергийният сектор, който се повишава с 3,2% има по-студеното от обикновено време в Обединеното кралство през ноември. Производството и в промишлеността нараства с по-бърз темп от 0,4%.

    При строителната продукция пазарът отбелязва увеличение с 0,4% на годишна база. В страната общият брой на жилищата нараства със 7,8%.

    Износът на стоки и услуги от Великобритания се увеличава с 0,6% до 52,65 милиарда паунда през ноември 2017 г. Износът на стоки нараства с 1%, а на услуги – с 0,2%. Вносът на стоки и услуги пък се повишава с 1,6% до най-високата си стойност от 55,45 милиарда паунда през ноември.

    Търговският дефицит в страната се увеличава с 0,5 милиарда до 2,804 милиарда паунда. Това е най-големият търговски дефицит във Великобритания от месец юни 2017 година главно заради увеличения внос на горива, предимно петрол, от страни извън ЕС.

     
     

     

    бизнес новини икономика Великобритания индустриално производство

    Оценка на новината

    0