• Великобритания ще търси консенсус за търговските връзки с ЕС

    Великобритания ще търси консенсус за търговските връзки с ЕС

    Посланикът на Обединеното кралство Ема Хопкинс коментира, че страната се надява на консенсус с ЕС по този важен въпрос, след срещата която предстои през март

    Великобритания ще търси консенсус за търговските връзки с ЕС

    Великобритания се надява на консенсус с ЕС за търговските връзки след срещата през март, коментира пред журналисти във Велико Търново посланикът на Обединеното кралство Ема Хопкинс.
    Тя уточни, че през март предстои важна среща на Съвета на Европейския съюз, на която ще се решава каква ще бъде бъдещата рамка на отношенията между Великобритания и ЕС.
    "Надяваме се, че с помощта на България като председател на Съвета на Европейския съюз ще можем да изградим консенсус с ЕС", отбеляза Хопкинс. Тя припомни, че е имала много ползотворни срещи и дискусии с премиера Бойко Борисов в областта на сигурността и сътрудничеството в тази област трябва да продължи.
    Важен приоритет за британското правителство, и на министър -председателя Тереза Мей, която е била министър на вътрешните работи в продължение на пет години, е борбата срещу така нареченото "модерно робство", каза Ема Хопкинс, в отговор на журналистически въпрос за експлоатацията на български работници във фермата за нарциси в Корнуол, но подчерта, че не е запозната в детайли със случая.
    Тя посочи, че полицията в Англия извършва множество проверки както във ферми, така и в салони за красота и други места, където могат да бъдат извършени подобни престъпления.
    Във Велико Търново Ема Хопкинс участва в първата среща от национална кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация, която се осъществява с подкрепата на посолството на Великобритания и в партньорство с Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".
    По-късно тя присъства на откриването на изложбата "Горният път: Фотографии от Шотландия", дело на фотографа Антони Георгиев.

    Източник: БТА

    бизнес новини икономика Великобритания ЕС търговски връзки консенсус

    Оценка на новината

    5.00