• ЧЕЗ започва „ексклузивни“ преговори с „Еврохолд“ за продажбата на активите си в България

    ЧЕЗ започва „ексклузивни“ преговори с „Еврохолд“ за продажбата на активите си в България

    Чешката компания ще преговаря само с холдинга за момента, като индийското дружество – кандидат за активите, остава на втори план

    ЧЕЗ започва „ексклузивни“ преговори с „Еврохолд“ за продажбата на активите си в България

    Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа – „Еврохолд България“ АД, получи ексклузивност за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България, съобищиха от холдинга. Така вторият кандидат – компанията „Индия пауър“, засега остава на второ място в листата на кандидат-купувачите. Сделката за продажбата на електроразпределителното дружество на „Инерком“ пропадна окончателно, заради невъзможността на компанията да изпълни договора, предаде БНР по-рано.

    „Еврохолд“ участва самостоятелно в процедурата, като ще финансира сделката със собствени средства и с подкрепата на водещи западноевропейски банки.   

    Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на „Еврохолд“ за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж.  При подаването на офертата за активите на ЧЕЗ, от холдинга обявиха, че планират увеличение на капитала с близо 80 млн. нови акции, с подкрепата на основните акционери, от което очакват да наберат 80 млн. евро.

    „Еврохолд“ е публична компания, чиито акции се търгуват на Българската и Варшавската фондова борса.

    ЧЕЗ продажба активи Еврохолд

    Оценка на новината

    0