• Френските ресторанти и кафенета отварят отново

    Френските ресторанти и кафенета отварят отново

    Извън Париж, в райони, които са по-слабо засегнати от пандемията, на кафенетата и ресторантите бе позволени да работят и на закрито.

    Френските ресторанти и кафенета отварят отново

    Парижани се втурнаха към кафенетата във вторник, след като баровете и ресторантите отвориха отново, но само с места за сядане на открито, след продължителното спиране, за да се спре разпространението на новия коронавирус.

    Площадът пред старата църква Свети Медар на Левия бряг на река Сена е изпълнен с маси, столове и клиенти за първи път от повече от два месеца и половина.

    Масите трябва да са разположени на разстояние далеч над законовото изискване от 1 метър разстояние. От съществено значение е "да се обърне много внимание" на безопасността на клиентите.

    Франция беше една от най-тежко засегнатите от вируса европейски държави с 28 338 смъртни случаи, регистрирани в понеделник.

    На страната бяха наложени строги ограничения от 17 март до 11 май, като на хората беше забранено да излизат на открито освен ако нямат съществени причини за това, които трябваше да бъдат подробно описано в подписан формуляр всеки път, когато напускат дома си.

    Полицията присъди повече от 1 000 000 глоби на хора, хванати, че нарушават правилата.

    Извън Париж, в райони, които са по-слабо засегнати от пандемията, на кафенетата и ресторантите бе позволени да работят и на закрито.

    Масите трябва да са на разстояние поне 1 метър, персоналът трябва да носи маски, както и клиентите, ако се движат из помещенията.

    Няколко министри от правителството вече публикуваха свои снимки в социалните медии, отпивайки кафе на терасите на кафенето.

    "Повторното отваряне на кафенета, хотели и ресторанти бележи завръщането на щастливите дни!" Написа президентът Еманюел Макрон в Туитър. "Не може да има съмнение, но френският народ ще бъде там, за да се обнови с тази част от френския дух, нашата култура и изкуство ни да живеем", добави той.

     

    Франция коронавирус карантина кафенета Еманюел Макрон

    Оценка на новината

    0