• Интересът на руснаците към българските имоти е спаднал 4 пъти през 2015 година

    Интересът на руснаците към българските имоти е спаднал 4 пъти през 2015 година

    Александър Романенко, който е предходен президент на Международната федерация за недвижими имоти FIABCI съобщи, цитиран от Национално сдружение "Недвижими имоти" че руснаците, които притежават повече от един недвижим имот в България, вече искат да продават, за да получат допълнителни средства за бизнеса.

    Интересът на руснаците към българските имоти е спаднал 4 пъти през 2015 година

    През последната година броят на сделките за покупка на недвижими имоти в България от руснаци е намалял 4 пъти, съобщава Национално сдружение „Недвижими имоти“, цитирайки Александър Романенко, който е предходен президент на Международната федерация за недвижими имоти FIABCI. Той посети България в ролята си на лектор по време на международната конференция по повод Професионалния празник на агентите и брокерите на недвижими имоти на 30.10.2015 година.

    Той съобщи, че руснаците, които притежават повече от един недвижим имот в България, вече искат да продават, за да получат допълнителни средства за бизнеса. Тези данни са от фирмата на Романенко, която работи от 15 години на международния пазар.

    Данните показват още, че около 40 000 руски граждани са собственици на имоти в България, като на вторичния пазар, по лична оценка на Романенко, са 20% от тези имоти. Сделките обаче не са много, защото цените на имотите в България са паднали, руснаците не искат да продават по-евтино.

    Романенко очаква през настоящата 2016 година нивата на сделките да запазят своите параметри от 2015 година. Сред основните причини за намаляването броя на сделките за български имоти е обедняването на руснаците  заради намаляването на оборотите на средния и малкия бизнес.

    При покупка на имот през 2014 година в България руснаците основно се пренасочват от морските ни курорти към градовете, където има повече удобства за целогодишно живеене. Сред предпочитаните градове от руските граждани са Варна и особено Бургас. В центъра на тяхното внимание се нарежда и София, защото хората вече се интересуват и от възможността да инвестират в доходна недвижимост.

    Варна имоти в България руснаци Бургас Александър Романенко Международна федерация на недвижимите имоти

    Оценка на новината

    5.00