• Имот във Валенсия, по-евтин от къща в Бургас

    Имот във Валенсия, по-евтин от къща в Бургас

    Оказва се, че къща в един от най-красивите градове на Испания - Валенсия е по-евтина от къща в един от кварталите на Бургас - Меден Рудник.

    Имот във Валенсия, по-евтин от къща в Бургас

    Невеоятно, но факт. Оказва се, че луксозен имот във Валенсия, напълно готов и пригоден за живот струва по-малко, от недостроена къща в бургаския квартал „Меден рудник”.

    До това откритие е стигнал младеж от Бургас, докато е преглеждал обявите в българските платформи за недвижими имоти.

    Изключителният потрес на бургазлията дошъл, когато открил, че цените на двата имота са почти сходни. И така къщата във Валенсия, напълно обзаведена и готова за нанасяне, намираща се на 24 км от центъра на града, струва 149 000 евро, докато родната къща в бургаския ж.к. Меден рудник, която е недостроена и се намира на 14 км от центъра на Бургас, струва 140 000 евро.

    Къщата в испанския град Валенсия (може да я видите тук) е готова е за живеене и е напълно обзаведена, като се намира в един от двата най-известни плажни града в Испания. Тя е на 2 етажа, разполага с 900 квадратни метра площ - двор (700 кв.м) и постройката (200 кв.м), в която се включват 5 двойни спални, кухня, хол и две бани.

    Виртуална разходка чрез Google Street View в района на имота във Валенсия може да видите, като натиснете тук.

    Сградата в бургаския квартал Меден Рудник не е измазана, а интериорът ѝ плаче за ремонт, обзавеждане няма никакво, дори врати, което значи, че бъдещият ѝ собственик ще трябва да даде още няколко десетки хиляди евро, за да я приведе във вид, годен за живеене.

    Това разбира се не е първият подобен случай. В сайтовете за недвижими имоти, постоянно можем да се натъкнем на подобни предложения, които да изправят косите ни. Често се случва, в близост до имота обявен за продажба да няма дори  магазин, а цената му да се конкурира с много по-луксозни жилища.

    Опита показва също, че често има и фиктивни обяви в порталите за недвижими имоти, публикувани с цел привличане на евентуални клиенти от брокерите.

    По-големите агенции за недвижими имоти коментират, че почти всеки купувач открива перфектния апартамент за себе си - с ново обзавеждане, в спокоен квартал и прекрасна сграда, наскоро ремонтиран и обновен, но при оглед на имота се оказва, че това не е точно така.

    Доста голяма част от обявените за продажба имоти, сродни с описанието по-горе се намират в не толкова нова сграда, обикновено неподдържан, заслан с употребявани черги и килими, а обзавеждането е повече от старо.

    По-долу може да видите снимки на двата имота.

    недвижими имоти Имот във Валенсия Имот в Бургас Меден Рудник

    Оценка на новината

    5.00