• Започва строежът на най-високата сграда у нас

    Започва строежът на най-високата сграда у нас

    Най-високата сграда у нас в момента е „Capital Fort”, която се намира на столичния булевард „Цариградско шосе” и се издига на 126 метра височина. След 3 години обаче, до нея ще „изникне” нова, по-висока и по-луксозна сграда.

    Започва строежът на най-високата сграда у нас

    Най-високата сграда у нас в момента е „Capital Fort”, която се намира на столичния булевард „Цариградско шосе” и се издига на 126 метра височина. След 3 години обаче, до нея ще „изникне” нова, по-висока и по-луксозна сграда – „Sky Fort”, която ще е висока 202 метра.

    Строителството на „Sky Fort” ще започне след няколко месеца, а плана е да бъде завършена до 2019г. Сградата ще се намира в комплекса Sofia Capital City, където ще е в съседство с още 2 бизнес сгради – „Capital Fort” и „East Fort”.

    Разгърнатата застроена площ на “Sky Fort” ще бъде 82 000 кв.м, а офис площта – 40 000 кв.м. Бизнес кулата ще разполага с 41 надземни и 3 подземни етажа, както и с паркинг с 600 паркоместа. 700 кв.м. от сградата са предвидени за търговски площи.

    На върха на съоръжението ще има площадка за наблюдение и за кацане на хеликоптери.

    Ако “Sky Fort" бъде завършен успешно през 2019г., ще се превърне в най-високата сграда у нас и една от най-високите в ЕС.

    capital fort Sky Fort Sofia Capital City най-високата сграда в България

    Оценка на новината

    0