• През следващите 6 години ще се засилят инвестициите в строителството

    През следващите 6 години ще се засилят инвестициите в строителството

    През следващите 6 години, строителството у нас ще бъде силно подпомогнато с инвестиции, надхвърлящи 15 млрд. лева.

    През следващите 6 години ще се засилят инвестициите в строителството

    През следващите 6 години, строителството у нас ще бъде силно подпомогнато с инвестиции, надхвърлящи 15 млрд. лева. Това е малко над 2,5 млрд. лева инвестиция в строителство, всяка година. Вицепремиетър по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев, коментира, че според него инвестициите в строителство са добра идея и това ще подпомогне икономиката у нас.

    „Работили сме заедно и това е било за добро. Искам да ви призова за по-строг подход за вътрешно браншовата организация. Дългите вериги от формални и неформални изпълнители, липсата на отговорност кой какво е построил не помага на никого. Убеден съм, че имате достатъчно механизми това да бъде силно ограничено. Българският строител обичайно има висока репутация, нека я пазим такава. Да спрем да изтощаваме бранша с ниските цени. Това също е въпрос за вътрешно-браншова регулация. От войната на ниски цени никой не печели“, подчерта Томислав Дончев.

    Регионалният министър Лиляна Павлова, също коментира, че инвестициите в строителство са добра идея, заради осезаемия му спад през 2016г.

    „2015г. беше много силна за строителството у нас, завършиха се много и все големи проекти. През 2016г. обаче, изпълнението на проектите върви с по-бавно темпо, съответно и обема и обхвата на поръчките е по-малък.” – коментира Павлова.

    2017г. се очаква да бъде „годината на образованието”. Павлова заяви, че в бюджета има заделени 244 млн., които ще бъдат предоставени на професионалните гимназии за изграждане на лаборатории и различни специализирани зали. Тя коментира още, че ще бъде подкрепена реформата в спешната помощ. За тази цел са отделени над 160 млн. лв. за ремонт и доставка на линейки във всички 170 малки населени места. През идната година се очаква и финансиране на домове за стари хора в размер на 100 млн. лева, както и инвестиция в регионалните пътища на стойност 380 млн. лв.

    инвестиции в строителство инвестиции в образование инвестиции в спешна помощ

    Оценка на новината

    0