• Мащабен проект за строеж в столичната Овча купел

    Мащабен проект за строеж в столичната Овча купел

    Нов 19-етажен жилищен комплекс ще бъде строен в столичния квартал Овча купел. Проектът се казва G Tower, а осъществяването му ще започне до няколко дни.

    Мащабен проект за строеж в столичната Овча купел


    Нов 19-етажен жилищен комплекс ще бъде строен в столичния квартал Овча купел. Проектът се казва G Tower, а осъществяването му ще започне до няколко дни. Правата са на “Главболгарстрой“, които купуват имота през 2013г. от частно лице.

    От фирмата се срещнаха с жители на квартала във връзка с опасенията им, че заради строителството ще бъде блокират достъпът до домовете им. От „Главболгарстрой“ разсеяха тези съмнения.

    Живущите на улица „Маестро Кънев“ са имали опасения, че улицата им ще бъде затворена заради ремонта, но само част от нея попада в парцела на проекта. Компанията увери, че никога е предвиждано да бъдат затваряни улици и изключва тази част от улицата от парцела си.

    Жилищният комплекс ще бъде с уникални гледки от всяко жилище. Изследвани са размерите, местоположенията на отделните жилища и ориентацията им, за да се осигури слънчева светлина, видимост към Витоша и София и максимален простор.

    Проектът за G tower предвижда стъклен външен асансьор с панорамна гледка, който ще предоставя директен достъп до топапартаментите. Най-високота точка на сградата е изтеглена на север и изток, за да бъде максимално отдалечен от най-близкия блок.

    След 12-я етаж площта намалява, за да се постигне ефекта на „подострен молив“  и за да се осъществи отдалечаването от съседния блок.

    Овча купел жилищен комплекс Главболгарстрой G tower

    Оценка на новината

    0