• София Тех Парк обявява конкурс за строеж на нова сграда

    София Тех Парк обявява конкурс за строеж на нова сграда

    Новото ръководство на София Тех Парк съобщи, че ще бъде обявен конкурс за строежа на нова сграда за високотехнологични компании.

    София Тех Парк обявява конкурс за строеж на нова сграда

    Новото ръководство на София Тех Парк съобщи, че ще бъде обявен конкурс за строежа на нова сграда за високотехнологични компании. Васил Караиванов, който оглави новото ръководство на Парка, коментира че ресурсът от продажбата ще декларира, че София Тех Парк ще бъде отворен към научните среди и бизнеса в България.

    След скандала между София Тех Парк и Walltopia, която отправи забележки към ръководството на Парка, ръководството беше сменено. Караиванов информира, че в момента Парка е зает на 70% от стартъпи, но лабораториите не са достатъчно оборудвани и в тях не се извършват дейности.

    „За да се съберат на едно място наука, бизнес и образование, трябва да има работещи лаборатории, добри условия за създаване на стартъпи и добър климат за технологичен трансфер.”, смята Караиванов.

    Ръководството смята да направи традиция и отворения ден за финансиращи организации и стартъпи. Първото такова събитие ще се състои на 21 април, а след това ще се повтаря всеки месец. Под новото ръководство на София Тех Парк ще бъде създадено и едно ново, но изключително важно звено – Съвет за бизнес развитие. Целта на съвета ще бъде да дава насоки как паркът да заработи по-добре в бизнес насоченост.

    Караиванов заяви, че „сега е време ние да отидем при инвеститорите, вместо да ги чакаме да дойдат, както беше до сега”.

    бизнес съвети София тех парк стартъпи ново ръководство на София Тех Парк строеж на нова сграда на София Тех Парк

    Оценка на новината

    0