• София на 49-о място в света по ръст на офис наемите

    София на 49-о място в света по ръст на офис наемите

    София е един от пазарите с бърз ръст на наемите на офиси.

    София на 49-о място в света по ръст на офис наемите

    София е един от пазарите с бърз ръст на наемите на офиси. Столицата ни заема 49-то място в света в класацията на CBRE. В проучването влизат 121 пазара на имоти.
    Първото място в класацията е за Белфаст, Северна Ирландия, където се отчита ръст на наемите от 25% за последното тримесечие на изминалата година.

    Чикаго и Стокхолм заемат второ и трето място с ръст от 20% и 17,3% съответно. Висок ръст на наемите на офис пространства за последното тримесечие на 2016г. се отчита още в Дъблин, Лион, Порто, Сиатъл, Берлин и Кейптаун.

    Най-скъпият пазар на офис площо остава Хонконг, където годишния наем на кв. м е 2900 долара. Пекин също заема място като скъп пазар с 2000 долара на кв. м за година, а трети в класацията е Коулун с 1800 долара. Лондон, Ню Йорк, Москва, Токио и Ню Делхи също заемат предни позиции като най-скъпи пазари на офис площи.

    В Европа е отчетен най-бързия темп на ръст на наемите. Средното увеличение за Стария континент е 3,7%, докато в Америка и Азия е само 1,8%. В световен мащаб средният ръст е около 2,3%.

    В Калгари се отчита най-голям спад на наемите – 26%. Веднага след него се нареждат Джакарта и Инстанбул съответно с 19% и 11%. Силен спад на наемите се отчита и в Цюрих, Сингапур, Сао Пауло, Мексико Сити и други.  


     

    софия ръст на наемите офис площи CBRE

    Оценка на новината

    5.00